Printed from Eionet-SI

Pomislite na okolje, preden natisnete to stran!

Članek: Konferenca o trajnostni mobilnosti za mlade


Click on the image to enlarge

20. september, 2017

Hiša EU, Dunajska 20, LJUBLJANA

Objavljen: 04 07 2017
Avtor: Natasa Kovac
Jezik: Slovenian
Pokritost ozemlja: SLOVENIA
Ključne besede:
Vir:
URL naslov:

Potovalne navade se oblikujejo skozi otroštvo, pomemben je tudi čas polnoletnosti, ki omogoča samostojno vožnjo z avtomobilom. Se bomo odpravili na pot peš, s kolesom, javnim prevozom ali drugo alternativno obliko mobilnosti? Ali bomo raje enostavno sedli v avto, čeprav to ni najbolj gospodarno, zdravo, varno, družabno in prijazno do okolja, v katerem živimo?

Odgovore na ta in še vrsto novih vprašanj bo obravnavala Nacionalna konferenca o trajnostni mobilnosti za mlade, ki bo potekala v Ljubljani, 20. septembra 2017, v okviru Evropskega tedna mobilnosti. S konferenco želimo predvsem prispevati k večji ozaveščenosti o pomenu trajnostne mobilnosti med mladimi ter jim predstaviti drugačne rešitve pri prevozu in organizaciji dnevnih poti.

Konferenca je tudi priložnost, da mladi, stari od 15 do 29 let, povedo svoje mnenje, delijo znanja, izkušnje ter izpostavijo svoje potrebe s področja trajnostne mobilnosti. In skupaj s predstavniki državnih ustanov ter strokovnjakov s področij prometa, okolja, zdravja, izobraževanja ter dela, družine in socialnih zadev spoznajo aktualno problematiko trajnostne mobilnosti med mladimi ter v delavnicah poiščejo rešitve in predloge za naprej.

Konferenco organizirajo Ministrstvo za infrastrukturo, Agencijo RS za okolje, Ministrstvo za zdravje, Mladinska zveza Brez izgovora Slovenija in Agencija za varnost v prometu.

Lokacija: Hiša EU, Dunajska cesta 20, Ljubljana

Prijava na konferenco je obvezna. Prijave sprejemamo do 8.9.2017 do 12h. Prijavite se lahko na tej povezavi.

Vljudno vabljeni.

Please note that this story expired on 21.09.2017