arso | mop | eionet | eea | English
IŠČI: 
    
Eionet-SI
 Kaj je EIONET-SI?
 Kdo je EIONET-SI?
 Pogosta vprašanja
 Vsebina portala
 Projekti
Izdelki
 Kazalci
 Publikacije
 Pokrovnost tal-CLC
Storitve EIONET-SI
 CIRCA-SI
 KPV
 SOkol - Slike o okolju
 Besednjaki
 Copernicus (GMES)-SI
Storitve EIONET
 CDR
 CDR - Kdo ima dostop?
 CIRCA-EEA (arhiv)
 CR - Register vsebin
 DD - Podatkovni slovar
 EIONET Forum
 Eionet Helpdesk
 Okoljske tematike EEA
 ROD
 6 ETC
 Mednarodno poročanje
 Spletišča NFP
 Zanimiva spletišča EEA
Za otroke in mladino
 Cevkovo mesto
 Ekošola
 FuturEnergia
 Honoloko
 IOI Kids
 Kako varčevati z energijo?
 Kdo se oglaša?
 Mavričniki
 Mladi za okolje
 Modri Jan
 Ozzy ozon
 Planet Zemlja
 Prebujena generacija:
 Primavoda
 Projekt aktivno učenje
 Protko
 Zmajček Jami v podzemni jami
 Neprevedene tuje strani
Povezave
 Mednarodne
 V Sloveniji
 Zakonodaja
 Kazalci drugih držav
 Kazalci v Sloveniji
 Ozaveščanje
 Registri
 Trajnostni razvoj
 Video posnetki narave
 Zgledi skrbi za okolje
Arhiv
 Novice
 Kazalci
 Publikacije
Domov Arhiv-Eionet EIONET-SI novice

Novice: Predlog osnovnih kazalcev Evropske agencije za okolje

Evropska agencija za okolje nas je povabila k sodelovanju v drugem krogu posvetovalnega procesa o predlogu osnovnih kazalcev (Core Set of Indicators).
Objavljeno: 01 01 2002
Avtor: Ni podatka
Jezik: English
Pokritost ozemlja: Not applicable
Ključne besede:
Viri:
URL naslov: http://themes.eea.europa.eu/IMS/CSI

Predlog osnovnih kazalcev Evropske agencije za okolje Evropska agencija za okolje nas je povabila k sodelovanju v drugem krogu posvetovalnega procesa o predlogu osnovnih kazalcev (Core Set of Indicators).
Seznam kazalcev in podkazalcev urejenih po tematikah je dostopen preko spletnega orodja Sistem za upravljanje s kazalci (IMS - Indicator Management System) na naslovu: http://themes.eea.europa.eu/IMS/CSI.

NAVODILA: IMS omogoča posredovanje komentarjev neposredno na EEA vsem, ki imajo geslo za dostop do CIRCA na EEA. Vendar pa EEA priporoča, da komentarje najprej zberemo na ravni države. Zato predlagamo naslednji postopek:

  • 1. S pomočjo IMS (http://ims.eionet.eu.int) preglejte kazalce in pripadajoče dokumente tistih tematik, ki vas zanimajo. Predlagamo, da posebno pozornost namenite tistim, ki so že dodelani in označeni kot kratkoročni (short term), saj naj bi bili implementirani že leta 2004.
  • 2. S CIRCA-SI na spletnem naslovu: http://nfp-si.eionet.eu.int:8980/Public/irc/eionet-circle/javna/library?l=/indikatorjev_evropske/indikatorjev_evropske&vm=detailed&sb=Title snemite vprašalnik za tematiko ali več vprašalnikov za različne tematike, ki Vas zanimajo, ga shranite na svoj računalnik in odgovorite na postavljena vprašanja. Na istem naslovu je na voljo tudi nekaj drugih dokumentov, ki podrobneje pojasnjujejo namen in vsebino osnovnih kazalcev EEA
  • 3. S CIRCA-SI snemite tudi vprašalnik SLOVENSKI PODATKI V KAZALCIH EEA.doc. Vprašanja v tem vprašalniku niso neposredno del posvetovalnega procesa EEA, pač pa je namenjeno slovenskim potrebam na tem področju. Ustreznim osebam na EEA bomo posredovali tiste komentarje, ki se nanašajo na napačne ali manjkajoče podatke o Sloveniji v že obstoječih podatkovnih listih. Opombe o podatkih, ki so v Sloveniji še nedostopni ali težko dostopni, EEA pa načrtuje njihovo objavo že v bližnji prihodnosti (short term) pa bomo potrebovali pri načrtovanju našega dela v prihodnje.
  • 4. Pošljite izpolnjen vprašalnik(e) po elektronski pošti na naslov: urska.povse@gov.si do 31.8.2003. Vse komentarje bomo zbrali in jih posredovali na EEA preko spletnega orodja IMS ter Vas o tem obvestili. Tako kot opombe ostalih sodelavcev EEA, bodo tudi naše objavljene na spletni strani (gumb comments). Vsi prispeli vprašalniki pa bodo dosegljivi tudi preko spletnega orodja CIRCA-SI http://nfp-si.eionet.eu.int:8980/Public/irc/eionet-circle/javna/library

  • Novica poteče 08.09.2003

    Komentarji in predlogi | Skrbniški vstop | Portal | Stran za tisk | Pravna obvestila | Izvedba | Izjava o dostopnosti