Printed from Eionet-SI

Pomislite na okolje, preden natisnete to stran!

Novice: Kijevsko poročilo

Evropska agencija za okolje pripravlja poročilo Okolje v Evropi (Kiev Report), ki bo obravnavano na ministrski konferenci v Kijevu maja 2003.
Objavljeno: 01 01 2002
Avtor: Ni podatka
Jezik: English
Pokritost ozemlja:
Ključne besede:
Viri:
URL naslov:

Maja prihodnje leto bo v ukrajinski prestolnici Kijev potekala konferenca evropskih ministrov pristojnih za okolje z nazivom "Okoljski program za Evropo" (Environment Programm for Europe). Eden izmed najpomembnejših dokumentov, ki jih bodo ministri obravnavali na tej konferenci, je t.i. Kijevsko porocilo (Kiev Report).

Kievsko poročilo je osnovano na indikatorjih in obravnava napredek pri upravljanju z okoljem v Evropi. Osnutek poročila je pripravila Evropska agencija za okolje na podlagi podatkov iz poročanj mednarodnim organizacijam in EEA (konvencije, EUROSTAT, EEA, UNEP,...). Razdeljeno je na tematska poglavja, ki naj bi podajala oceno napredka v Evropi z okoljskega vidika. Tokratno poročilo obsega poleg EU držav in držav srednje in vzhodne Evrope tudi države bivše Sovjetske zveze (NIS - Newly Independent States) s Kavkaza in Centralne Azije.

Do 10.12.2002 imamo države možnost, da posredujemo komentarje in pripombe na izdelani osnutek poročila. Pripombe se lahko nanašajo na strukturo ali na vsebino (konkretne podatke, poudarke, ocene).

Osnutek porocila

 

Novica poteče 29.04.2003